Průmyslová topidla – spolehlivá tepelná pohoda do každého prostředí

Průmyslové topení

Efektivní vytápění vám zabezpečí výkonná průmyslová topidla. Při jejich výběru musíte zvážit hned několik parametrů a důležitých faktorů. Jiné se bude hodit pro sušení vlhkého zdiva, jiné pro ohřev nemocných osob nebo osob při práci na stavbě.

Průmyslová topidla jsou klíčovým prvkem v průmyslových, komerčních a dokonce některých domácích prostředích, kde je zapotřebí účinného a spolehlivého vytápění. Tato zařízení jsou navržena tak, aby poskytovala stabilní tepelný výkon v širokém spektru prostorů a za různých podmínek.

 
 

Složení a funkce průmyslových topidel

Průmyslová topidla jsou obvykle konstruována s ohledem na robustnost a energetickou účinnost. Nejčastěji se skládají z hořáku, spalovací komory a ventilátoru. Při využití plynných nebo kapalných paliv (jako jsou nafta a plyn), stejně tak elektrické energie, generují teplo spalováním daného paliva. Ventilátor poté rozptyluje vzniklé teplo do okolního prostoru. Kromě infračervených topidel, ta fungují na jiné technologii.


Použití v domácnosti a komerčních prostorech

Průmyslová topidla jsou obvykle určena pro velké prostory, ale některé menší modely mohou být úspěšně integrovány i do domácností. V domácnostech jsou často využívána při stavbě nebo renovacích, kde je třeba dočasně zahřát větší prostory. V komerčních prostorách jsou pak klíčovým prvkem v logistických centrech, výrobních halách a sportovních zařízeních. 



Master topidlo
 
 

Infračervená topidlo umí přímo cílit

Infračervená topidla ohřívají přímo osoby a objekty v dosahu svého záření, což znamená, že nevytvářejí tepelný gradient ve vzduchu. To může být efektivní zejména v prostorách s vysokými stropy, kde by jinak teplo stoupalo nevyužité ke stropu.

  • Vysoká účinnost – Mají vysokou účinnost, obvykle kolem 98 %. To znamená, že většina energie, kterou spotřebují, je přeměněna na teplo.
  • Okamžitý náběh – Okamžitě se zahřejí a začnou vytvářet teplo, což je výhodné zejména v případech, kdy je potřeba velmi rychle aktivovat teplo.
  • Tichý provoz – Oproti některým tradičním topidlům, které mohou produkovat hluk v důsledku cirkulace vzduchu, jsou infračervená topidla obvykle velmi tichá.
  • Bez víření prachu – Nevytvářejí proudy vzduchu, které by mohly vířit prach, co je ideální pro prostředí, kde je důležité udržovat čistotu vzduchu.

Díky svým vlastnostem jsou infračervená topidla ideální pro různé situace, jako jsou filmové natáčení v exteriéru, stavby, dílny, sklady nebo prostředí náchylná na prach. Stejně tak jsou dobře využitelná v nemocnicích při akutních a havarijních stavech.

 

Čistá energie elektrických topidel 

Elektrická topidla jsou moderním a velmi ekologickým typem vytápění, protože neprodukují spaliny, kouř, zápach ani vlhkost během provozu. To znamená, že mohou být bezpečně používána v špatně větraných nebo uzavřených prostorách.

  • Vysoká účinnost – Mají vysokou účinnost, protože veškerou přivedenou elektrickou energii přeměňují na teplo. Tato účinnost je obvykle téměř 100 %, co znamená, že skoro veškerá spotřebovaná energie se stává použitelným teplem.
  • Snadná obsluha – Obyčejně jsou lehká a snadno přenosná, co usnadňuje jejich obsluhu. Jsou ideální pro rychlé zahřátí prostoru, zejména v situacích, kdy je třeba dočasně zvýšit teplotu.
  • Všestranné využití – Jsou vhodná pro různá prostředí, včetně obchodů, domů, garáží, sklepů a interiérů, kde mohou být použita při různých činnostech, jako je malování, obkládání nebo omítkování. Můžete je využít také pro bezpečné sušení vlhkých zdí, starých domů a chalup.

Je však třeba vzít v úvahu, že elektrická topidla obvykle nemají takový výkon jako některá naftová nebo plynová zařízení. Při jejich používání je rovněž důležité dbát na bezpečnostní předpisy, zejména pokud jde o elektrickou instalaci a umístění topidla v prostoru.

 

Topení

Nízká pořizovací cena mluví pro plynová topidla

Plynová topidla vás potěší hned při výběru. Jsou cenově výhodnější a dostupnější, seženete je už za několik tisíc. Na druhou stranu mají vyšší nároky na spotřebu, takže jsou výhodnější pro krátkodobé a příležitostné použití.

 

Malá, lehká a kompaktní – Umožňuje tak snadnou manipulaci, skladování a přemisťování topidla podle potřeby.

Bezpečnost – Jejich povrch zůstává chladný, co minimalizuje riziko popálení. Při manipulaci je však důležité dodržovat bezpečnostní opatření s ohledem na nádobu s propan-butanem.

Všestranná – Jsou vhodná pro různá prostředí, včetně hal, dílen, skleníků, stájí, zemědělských chovů nebo částečně izolovaných budov.

 

Při provozu plynových topidel dochází k spalování kyslíku a produkci CO2. I když množství vyprodukovaného CO2 není tak vysoké jako u některých jiných topidel, je stále důležité zajistit alespoň částečné odvětrávání místnosti.

 

Naftová topidla jsou jasnou volbou při celkovém porovnání cena/výkon

Topidla s naftovým pohonem se na trhu nabízejí ve dvou základních variantách. Přístroje s přímým spalováním používejte výhradně v dobře větraných místnostech, protože při spalování nafty vypouštějí do ovzduší zplodiny. U topidel s nepřímým spalováním zplodiny odvádíte buďto komínem nebo hadicí mimo objekt, takže máte větší manévrovací prostor a můžete je použít i v klasických interiérech. 

  • Nízké provozní náklady – Naftová topidla jsou ekonomicky efektivní a mají minimální provozní náklady, zejména pokud jsou používána s naftou nebo extra lehkým topným olejem (ELTO).
  • Vysoký výkon – Nabízejí nejvyšší výkon, co je výhodné pro dlouhodobý provoz a vytápění větších prostor.
  • Relativní tichost – Oproti některým jiným topidlům jsou naftová topidla relativně tichá, co je žádoucí zejména v obytných částech.

Naftová topidla jsou považována za velmi bezpečná topidla a můžete je využívat bez obav i v komerčních prostorách a na stavbách. Jsou vhodná pro různá prostředí, včetně výrobních hal, skladů, stavenišť, obchodů, stánků a výstavních hal.

Vždy je velmi důležité dodržovat bezpečnostní směrnice zejména s ohledem na dobré odvětrávání prostoru a v případě topidel s přímým spalováním toto odvětrávání bezpodmínečně zajistit.


Neváhejte se na nás obrátit

Díky naší nabídce získáte efektivní řešení teplotního komfortu, ať už jste v průmyslovém, komerčním nebo domácím prostředí. Jejich vysoká kvalita a moderní design je garantem spolehlivého a efektivního vytápění ve vašich prostorách.

Neváhejte nás kontaktovat, rádi vám doplníme podrobnější informace a pomůžeme s výběrem.