📢 Elektrocentrály a odvlhčovače skladem – více než 100 kusů od každého typu! 🔋⚡️ Doručení po celé ČR do 24 hodin. 🚛 Rozvoz na trase Ostrava, Opava, Krnov, Jeseník (zadáte v objednávce) 📍 Osobní odběr na adrese: Bolatická 39, Kravaře u Opavy, otevřeno 8:00 - 16:00 hod. 📞 Kontakt: +420 558 842 080. ❓ Potřebujete poradit s výběrem? Vyzkoušejte náš orientační kalkulátor výkonu. 📊

Jak si vybrat správnou elektrocentrálu a vysoušeč po povodni?

Po nedávných ničivých povodních, které patřily k největším v historii ČR, se může zdát, že návrat do normálního života je nedosažitelný. Povodně v roce 2024 přinesly spoustu problémů a výzev, které je těžké překonat. Doufáme, že jste v pořádku a nyní děláte vše pro to, abyste se z toho zotavili. Jsme tu, abychom vám v této náročné době co nejlépe pomohli.

Jednou z prvních věcí, které musíte po povodni udělat, je odčerpat přebytečnou vodu z domu. Pokud ale stále nemáte elektřinu, může to být velký problém, protože bez ní čerpadla nefungují. V takové situaci je opravdu důležité mít po ruce elektrocentrálu, která vám zajistí potřebnou energii.

Tento článek vám poradí, jak vybrat správnou elektrocentrálu a vysoušeč, abyste mohli co nejdříve začít obnovovat svůj domov a vrátit se zpět do normálu.

Kdy potřebujete elektrocentrálu?

Po povodni může často vypadnout elektřina, což návrat domů a obnovu života pořádně ztíží. V takové situaci vám elektrocentrála přijde vhod – zajistí vám energii pro základní věci, jako je osvětlení nebo lednička, a pomůže vám s provozem nářadí, které potřebujete třeba na odčerpání vody nebo úklidu bahna.

Pokud sháníte elektrocentrálu pro čerpadlo a běžné domácí potřeby, skvělou volbou je model HGG 3100 X. Když potřebujete napájet více spotřebičů najednou nebo hledáte vyšší výkon pro náročnější úkoly, doporučujeme modely HGG 5500 a HGG 8000X, které se postarají o to, abyste měli dostatek energie.
Než začnete elektrocentrálu používat, nezapomeňte zkontrolovat elektrické obvody a spotřebiče, abyste předešli případným problémům.

Jak vybrat správný vysoušeč?

Při výběru vysoušeče je důležité přemýšlet o jeho kapacitě a funkcích, které vám pomohou zvládnout následky povodně co nejefektivněji. Odvlhčovače vzduchu jsou nezbytné pro odstranění vlhkosti a prevenci plísní. Pro domácnosti i firmy doporučujeme modely Master DH 732 a Master DH 752, které jsou oblíbené díky své spolehlivosti a vysoké účinnosti.

Proces vysoušení můžete urychlit použitím ventilátorů, které zlepší cirkulaci vzduchu a podpoří odpařování vlhkosti. Ujistěte se, že dřevěné a textilní materiály jsou suché úplně, abyste předešli vzniku plísní. Mějte na paměti, že vysoušení zdí může trvat několik týdnů, v závislosti na míře poškození a vlhkosti. Pokud jsou zdi velmi nasáklé, může být tento proces ještě delší.

Proč je důležité vše rychle vysušit?

Po povodni je klíčové jednat co nejrychleji a odstranit přebytečnou vlhkost, aby se minimalizovaly škody na vašem majetku a ochránilo se vaše zdraví. Zbylá vlhkost může vážně poškodit materiály jako dřevo, omítky nebo nábytek, a často je nenávratně zničí. Navíc vytváří ideální podmínky pro vznik plísní, které mohou mít negativní vliv na zdraví. Proto je rychlé a účinné vysušení prostoru nezbytné pro snížení těchto rizik a úspěšný návrat do normálu.

Co nejdříve vyčerpejte všechnu vodu a odstraňte viditelnou vrstvu bahna – použijte kalové čerpadlo, mop nebo kbelík. Čím dříve začnete, tím menší škody budou způsobeny.

Bezpečnost při používání

Při používání vysoušeče a elektrocentrály je bezpečnost na prvním místě. Ujistěte se, že jsou tato zařízení umístěna na suchém a dobře větraném místě, abyste snížili riziko úrazu elektrickým proudem nebo požáru. Vždy dodržujte základní bezpečnostní pokyny a doporučení od výrobce. Nezapomeňte pravidelně kontrolovat a čistit filtry u vysoušeče i elektrocentrály, aby zůstaly co nejvýkonnější. 

S výběrem vám poradíme

Správný výběr kvalitního a funkčního vysoušeče a elektrocentrály je po povodních vždy klíčový. Pokud si nejste jisti, jaký model je pro vás nejvhodnější, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás a rádi vám pomůžeme najít nejlepší řešení, abyste se co nejrychleji vrátili do normálního života.